Nederlandse snelheid!

Inmiddels ben ik bijna 1 maand weer ingeschreven in Nederland. In deze vrij korte periode dat ik weer in Nederland ben, is er heel veel gebeurd. Zo heb ik diverse sollicitaties gedaan, waarbij ik bij elk bedrijf waar ik gesolliciteerd heb, een baan aangeboden heb gekregen. Ik heb mijn auto bijna geïmporteerd, mijn vrienden komen mij vanuit Italië opzoeken en ik heb al een appartement in Groningen!

Sollicitaties

Terugkomen naar Nederland was geen makkelijke stap. Ik sta er nog steeds voor de volle 100% achter, maar het is een hele verandering. Ik had zelf ontslag genomen in Italië en was dus tijdelijk ‘werkloos’ nu hier in Nederland.

Via oud collega’s, die ik nogmaals allemaal erg wil bedanken, heb ik diverse sollicitaties gehad bij verschillende bedrijven. Ik heb ervoor gekozen om meerdere sollicitaties te hebben, omdat ik natuurlijk zo snel mogelijk een baan wilde. Maar ook omdat ik vind dat ik mijzelf goed moest oriënteren. Snel een baan is fijn, maar een baan die bij jezelf aansluit is veel belangrijker. Dat heb ik dan ook als uitgangspunt genomen. Ik heb bij alle drie de bedrijven waar ik gesolliciteerd heb, een baan aangeboden gekregen, een luxe positie dus! Ook hier wil ik alle bedrijven nogmaals voor bedanken.

Ik heb gekozen voor de baan als SEO consultant bij De Nieuwe Zaak in Zwolle. Mijn indruk van De Nieuwe Zaak is dat het een erg spontaan, jong, fris, flexibel en open bedrijf is waar de klant voorop staat. Je hebt als medewerker veel vrijheid om het bedrijf en de klanten verder te laten groeien. Daarnaast krijg je ook vele mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. Deze manier van werken sluit bij mij aan en ik kijk er dan ook naar uit om hier per 20 januari aan de slag te gaan!

Auto importeren

Via de website van het RDW had ik een afspraak gemaakt om de auto te importeren. Gelukkig maar, want er stonden al minstens 4 handelaren te wachten op 6 januari om 7.45 uur toen ik aankwam. Zij zonder afspraak, dus ik was als eerste aan de beurt.

Het RDW zou om 8.00 uur open gaan, maar dit werd op z’n Italiaans, 8.10 uur. Geen probleem, zo had ik de tijd om informatie in te winnen bij de ervaren autohandelaren. Zo kwam ik erachter dat ik al alle documenten voor de BPM aangifte bij me had kunnen hebben. Dan had ik direct de aanvraag voor het betalen van de BPM kunnen versturen. Tja, ik had nog steeds geen idee van hoe ik deze BPM aangifte moest doen. Ik had op internet al gelezen over verschillende berekeningen die je kunt doen en dat de prijs die je moet betalen per berekening erg verschilt. En welke berekening moet ik dan doen?

Gelukkig vonden de handelaren het wel interessant, een blonde vrouw, die een Italiaanse auto, alleen komt importeren. En dus kreeg ik de benodigde informatie!  Er is een website, waar je heel eenvoudig de gegevens van je auto kunt invoeren. Deze website berekent vervolgens via de goedkoopste berekening hoeveel BPM je moet betalen. Als je akkoord bent, vul je de vervolg gegevens in, betaal je € 19,95 en krijg je van deze website de hele papierwinkel in PDF om uit te printen voor de belastingdienst! Makkelijker kan niet! Bij deze papierwinkel moet je enkel een van de documenten doen die je bij het RDW krijgt en vervolgens kun je de documenten al bij het RDW station in de bus voor de belastingdienst doen. Belastingdienst, makkelijker kunnen ze het niet maken!

Oh… en nu wil je vast die enorm handige website weten voor het berekenen van de BPM als je zelf een auto wilt importeren? Die website is www.autotelex.nl. En ze hebben ook nog een vriendelijke klantenservice ook! Mijn model auto stond namelijk niet tussen de opties die ze aanbieden. Je kiest dan gewoon op basis van de opties op de auto, welk model je hebt!

En nu het leukste… mijn BPM bleek veel minder te zijn dan ik gedacht had! Natuurlijk had ikzelf al op diverse websites een berekening geprobeerd. Eerst kreeg ik een bedrag van € 6000,00 op een website te zien, waarvan ik al wist dat hier iets mis gegaan was, aangezien het om een Fiat Grande Punto uit 2006 gaat. Een andere website vertelde mij dat het mij € 850,00 zou kosten. En daar was dan Autotelex.nl met haar berekening: € 288,00 aan BPM.

De afspraak bij het RDW voor het aanvragen van het kentekenbewijs, registratie importeren en direct een APK keuring in het keuringsstation van het RDW kostte mij zo’n € 145,00 en slechts 45 minuten tijd. Kortom, het is mij (bijna) gelukt om mijn auto voor zo’n € 500,00 te importeren!!

Nu ben ik nog aan het wachten op mijn nieuwe kenteken papieren, zodat ik Nederlandse kentekenplaten kan aanvragen, de wegenbelasting kan gaan betalen :( en een autoverzekering kan regelen.

Bijna jarig!

Het is bijna weer 7 februari, de dag dat ik (dan inmiddels) 28 jaar geleden geboren ben! Dit jaar komen op mijn verjaardag een deel van mijn vrienden uit Italië over. Dit wordt dus een weekend lang genieten en Nederland herontdekken met o.a. mijn beste vriendinnetje Maria en mijn vrienden Giuseppe, Simone (man) en Davide. Nu al zin in!

Ik ben niet zo’n fan van verjaardagfeestjes. Tenminste niet die feestjes waarbij je in een kringetje in de huiskamer zit met een kopje koffie en een stukje taart. Nee, als ik dan een feestje organiseer, dan zijn dat ook echte feestjes, met lekkere hapjes en zonder kringgesprekken. Dit feestje ga ik ook zeker geven, maar zal iets later komen dan mijn verjaardag en wel samen met een house-warming. Dubbel feest, dubbel zo gezellig!

Een appartement met uitzicht!

Momenteel woon ik tijdelijk bij mijn ouders. Natuurlijk niet de meest gewenste situatie voor iemand die al vanaf haar 17de op haarzelf woont (al 10 jaar dus!). Gelukkig heb ik hele lieve ouders, waar ik altijd terecht kan en is het dus best leuk om weer even thuis te zijn.

Maar natuurlijk wil ik graag mijn eigen leven weer opbouwen, weer mijn eigen plek hebben. Waar ik wilde gaan wonen was ook deels afhankelijk van waar ik zou gaan werken. Nu ik had besloten om bij De Nieuwe Zaak te gaan werken, kon ik ook voorzichtig om mij heen gaan kijken waar ik eventueel zou willen wonen: Groningen of Zwolle. Ik had verwacht dat het nog wel 2 maanden zou duren voordat ik iets geschikts zou vinden en dat ik dus nog wel kon kijken waar ik zou willen wonen.

En toen kwam het aanbod om per 1 februari aan De Brink in Groningen te gaan wonen. Een prachtig appartement op de 7de etage in een flat met 11 verdiepingen, met een uitzicht over de Oosterhaven en op het centrum van Groningen. Een appartement met veel lichtinval, o.a. twee ruime slaapkamers een berging voor de fiets en een parkeerplaats. Ik ben natuurlijk een prachtig uitzicht in Italië gewend met het Comomeer en de omliggende bergen, maar van dit uitzicht viel mijn mond ook open. Wat is Groningen mooi!

Uitzicht op de Oosterhaven

Nederlandse snelheid

Ik ben iemand die ook direct actie onderneemt wanneer ik een beslissing neem. Zo ben ik eigenlijk binnen 1 maand, na mijn besluit om terug te keren naar Nederland, naar Nederland geremigreerd. En nu heb ik binnen 3 weken mijn auto zo goed als geïmporteerd, een topbaan en een geweldig appartement gevonden. Ik ben weer terug op Nederlandse snelheid!

Oh, en zoals je merkt, ik heb op mijn Italiaanse vrienden na, Italië nog geen seconde gemist!

P.s. Mocht je eerder dan mijn verjaardagsfeestje/ housewarming willen genieten van het uitzicht van mijn appartement? Kom dan helpen klussen! Ik moet sausen, verven en laminaat leggen. Alle hulp is welkom! :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *