Emigratie plannen uitvoeren

De beslissing van de emigratie is genomen. En dan begint het plannen van allemaal zaken met betrekking tot de emigratie… En daar komt best nog wel veel bij kijken!

Huizen
Inmiddels heb ik in Domaso en omgeving verschillende huurhuizen bekeken. Sommigen echt afschuwelijk oud en lelijk, anderen erg modern en mooi. Iedereen adviseert mij om absoluut niet via een makelaar te gaan zoeken, aangezien je dan veel meer betaalt. Dus nu ben ik via via allemaal mensen persoonlijk aan het benaderen om hun huis/ appartement te verhuren. Maar ook dit is nog lastig, helemaal omdat ik pas per april 2012 iets zoek. Voor een Italiaan ben ik dus veeeel te vroeg! =) Dus het huizen zoeken nu maar weer even op een laag pitje en met de kerst/ het voorjaar maar eens weer gaan kijken.

Verzekeringen
Nou hoe het zit met de verzekeringen in Italië ben ik nog niet helemaal achter. Maar ik ben druk bezig met allemaal vrienden en kennissen om informatie te vragen. Hoe zit het bijvoorbeeld met de ziekenkostenverzekering en de tandarts? En hoe zit het met een WA verzekering? En met een inboedelverzekering en overlijdensverzekering? Tja, allemaal dingen die ik moet uitzoeken. (Dus als iemand dit leest en mij hier informatie over kan geven, graag!)
Het lijkt er in ieder geval op dat de zorgverzekering in Italië niet nodig is, dit is gratis. Je betaalt enkel in sommige gevallen een bijdrage aan de zorg… Tja, maar dan wil ik natuurlijk wel weten wanneer en hoeveel dat dan is!

De tandarts kan ik beter bij een privé kliniek nemen. De tandartsen in Italië schijnen niet zo goed te zijn… Nou heb ik ook eigenlijk nooit iets, maar toch. In Dongo zit een Nederlandse privé tandarts, dus ik denk dat ik daar maar voor ga!

Afscheid nemen van Nederland
Ook het afscheid nemen van Nederland is inmiddels begonnen. Bijvoorbeeld vorige week zondag bij de 4Mijl in Groningen. Vorig jaar zei ik nog: tot volgend jaar! Dit jaar heb ik dit niet meer kunnen zeggen, dan zit ik in het mooie Italië!
Ook mijn mooie appartementje in de binnenstad ga ik binnenkort verlaten. Een erg mooie locatie en heerlijk wonen hier… maarja, over 5,5 maand woon ik hopelijk nog mooier! Afscheid nemen van vrienden en familie komt pas in maart 2012, dus dat duurt nog even.

Natuurlijk ga ik ook diverse dingen uit Nederland missen als ik eenmaal in Italië woon. Al denk ik dat het wel mee valt, aangezien ik er genoeg dingen voor terug krijg. Wat ik denk te gaan missen?
– Avondjes met vrienden
– Netwerk feestjes/ borrels
– Familie
– Bitterballen
– Raspatat
– Boerenkool met worst

Wat ik absoluut niet ga missen van Nederland zijn de koude en regenachtige zomers!

Nou, we zullen zien hoe mijn emigratie gaat verlopen. Ik heb er zin in, heel erg veel!

 

3 thoughts on “Emigratie plannen uitvoeren

 1. HOI,
  WAT LEUK DAT JE NAAR ITALIE BENT VERHUIST.
  IK HAD EEN VRAAG EIGENLIJK.
  WIJ WILLEN NAAR ITALIE GAAN EMIGREREN,
  IK LAS HOE HET EEN BEETJE IS GEGAAN EN VROEG ME AF OF JE ER AL ACHTER BENT HOE HET MET VERZEKEREN ZIT EN OM EEN PASPOORT AAN TE VRAGEN IN ITALIE….EIGENLIJK BEN IK GEWOON BENIEUWD HOE HEEL JOUW EMIGRATIE PROCES IS VERLOPEN EN WAT JE ALLEMAAL HEBT MOETEN DOEN.
  ZO WEET IK OOK EEN BEETJE WAT IK MOET DOEN EN WAT ME TE WACHETEN STAAT,
  AANGEZIEN JE ERVARINGSDESKUNDIGE BENT IS DIT WEL HANDIG HAHAH.
  IK HOOP WAT VAN JE TE HOREN EN SUCCES VERDER DAAR IN HET MOOIE VRIJE LAND

  GROETJES DEBORAH

  • Hallo Deborah,
   Ik heb mijn ervaringen in deze blog genoemd. Momenteel heb ik nog een Nederlands paspoort en volgens mij blijft dat eerst ook zo… Qua verzekeren is het hier allemaal anders dan in Nederland. Een zorgverzekering krijg je hier van de staat en je betaald per behandeling en medicijn zelf een deel (ticket). Verder kan ik je geen info geven over verzekeren helaas.
   Groeten,

   Anniek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *