Appartement gevonden!

Het is alweer een tijdje geleden dat ik geblogd heb over mijn emigratie. Dus hoog tijd voor een update! Met kerst en oud-en-nieuw ben ik 2 weken in Italië geweest. Naast het vieren van de feestdagen ben ik druk aan de slag gegaan met het vinden van een geschikt appartement en een ‘bijbaan’.

Ja, ook de vraag over: ‘Wat ga je daar eigenlijk doen?” wordt mij regelmatig gevraagd. Inmiddels heb ik ook hier meer duidelijkheid over en kan ik ook hier meer over vertellen!

Appartement in Domaso

In de zomer had ik al enkele appartementen bekeken. De meeste niet om aan te zien, maar er zat ook 1 erg mooi appartement tussen. Helaas was dit appartement een beetje aan de hoge kant, dus moest deze afvallen.

Met kerst en oud-en-nieuw heb ik weer diverse andere appartementjes bekeken. Het was nog even spannend omdat er nog iemand voor mij was, maar ik heb een mooi appartement in Domaso gevonden!

Het appartement ligt aan de boulevard van Domaso, in het oude centrum en is ongeveer 80 m2. groot. De muren zijn behoorlijk kleurrijk: geel, oranje en blauw, maar dit geeft het huis toch een mooie, warme sfeer. Ik ga me er wel in thuis voelen!

Helaas geen uitzicht op het Comomeer, maar ik loop de deur uit en ben direct aan het meer. Ook supermarkten en de barretjes en restaurants zitten allemaal op loopafstand. Of te wel, perfect appartement voor mij!

Eigen bedrijf: AEsign

De beslissing om nu naar Italië te verhuizen heb ik genomen omdat ik nu gedeeltelijk wil gaan leven van mijn eigen bedrijf: AEsign. Vanuit AEsign doe ik de volgende werkzaamheden:

  • SEO advies
  • Webdesign
  • Grafische vormgeving
  • Vertalingen
  • Fotografie
  • Eigen website exploitaties

Het grootste gedeelte van mijn werkzaamheden vanuit Italië zal straks bestaan aan het werken aan mijn eigen website exploitaties: Comomeeritalie.nl & Domaso.nl. De eerste website exploiteer ik samen met Fred van Gansewinkel. Het doel van deze website is een onafhankelijke, complete website te maken over het Comomeer!

Daarnaast zal ik vanuit Italië ook SEO advies blijven geven. Dat zal deels aan Nederlandse klanten zijn, maar ook aan Duitse en Italiaanse klanten. Het is nou eenmaal mijn passie om iemand zo goed mogelijk te laten scoren in de zoekmachines voor de door hun beoogde doelgroep!

Eigenlijk gaat AEsign dus gewoon internationaal!

‘Bijbaan’

Naast mijn eigen bedrijf wil ik ook een ‘bijbaan’ in Italië hebben. Naast dat het natuurlijk fijn is om wat extra zekerheid te hebben qua financiën, doe ik het ook om meer onder de mensen te komen. Natuurlijk kom ik al jaren op deze plek, maar wil je echt integreren, moet je je gewoon onder de mensen gaan begeven. Daarnaast wil ik mijn Italiaans perfectioneren natuurlijk!

Zoals het nu lijkt ga ik een wijnkelder managen. Iets heel anders natuurlijk dan dat ik nu doe, maar ik heb jaren in de horeca gewerkt. Het lijkt me leuk om weer meer onder de mensen te zijn in plaats van 24 uur per dag, 7 dagen in de week achter een computer te zitten. Afwisseling en een nieuwe uitdaging!

Samenwerken?

Ja, graag! Ik ben dol op nieuwe uitdagingen en nieuwe samenwerkingen. Dus spreekt jou het internationale karakter van mij aan en zie jij geen probleem in voornamelijk contact via e-mail en skype? Laat het mij weten!

P.s. AEsign blijft gewoon een Nederlands bedrijf en in Nederland ingeschreven staan!

One thought on “Appartement gevonden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *