Mijn eerste week in Italië

Inmiddels woon ik alweer 9 dagen in het mooie Italië. De tijd gaat snel… alweer een dikke week!

Ik woon al in mijn appartement die met dank aan mijn lieve papa en mama al in 1 dag goed bewoonbaar was. Ook zij vinden het mooi :). Helaas nog niet naar de Ikea geweest voor wat extra meubeltjes e.d. aangezien we door de hele reis een dag minder hadden en ik het mijn ouders niet wilde aandoen om nog 1 dag in de auto te zitten. Over 6 weken dus maar de rest van mijn huisje inrichten (als hun auto dan gemaakt is).

Inschrijven

Donderdag 5 april ben ik ‘s ochtends nog voor het ontbijt direct naar het gemeentehuis gegaan. Het inschrijven ging natuurlijk op z’n Italiaans. Een oude trage computer en een systeem wat voor geen meter werkt! En natuurlijk ben ik een lastig geval, dus of ik zelf wel even achter de balie wilde komen om te helpen met invullen! Haha

Als je hier in Italië een paspoort krijgt, staat daar ook je beroep in. Dus ik moest mijn beroep aangeven: SEO Expert. Tja, dat staat niet in de lijst mevrouw. Heeft u misschien een andere naam, of een ander beroep wat we erop kunnen zetten? De beste man noemt een lijst op, maar eigenlijk voldoet niets aan wat ik allemaal doe! Dus maar gewoon een mooie naam uitgekozen. Achteraf had ik wel ‘astronaut’ op mijn paspoort willen hebben.. dat heb ik altijd van jongs af aan willen worden!

Ik moet mijn werkcontract nog inleveren bij het gemeentehuis en dan is alles klaar en gaat het wachten op de officiële bevestiging beginnen.

Mijn eerste werkweek

Afgelopen dinsdag zou mijn eerste werkdag zijn. Om 9.00 uur was ik op kantoor, want daar zou ik eerst beginnen. Tot 12.00 uur heb ik met mijn baas en z’n vrouw om de tafel gezeten om van alles te bespreken en ben ik nog even langs de wijnkelder geweest. En dat was het wel voor die dag: morgen (lees woensdag) zou ik wel beginnen met werken. Eerst op kantoor, want er moet ook nog heel wat gedaan worden aan de marketing!

Momenteel werk ik van 8.00 uur tot 12.00 uur en dan van 13.30 uur tot 17.30 uur. Ja, ik heb hier maar liefst 1,5 uur pauze tussen de middag! Ik ben begonnen met het ontwerpen van een website voor de wijnkelder en de baas was zo enthousiast dat ik inmiddels 3 websites moet ontwerpen.

Gisteren kwam ik er eindelijk achter hoe het zit met drinken. Ik had tot nu toe 1 kopje koffie gehad en verder helemaal niets… Er staat ergens bij die fabriek een automaat en daar kun je voor € 0,40 een kopje koffie kopen en voor € 0,50 een flesje water. Ja, dit is Italië… je betaald je eigen drinken! Dus voortaan neem ik lekker een fles water mee naar het werk.

Wonen

Het wonen hier bevalt me tot nu toe echt uitstekend! Tot een uur of 17.00 heb ik zon bij mijn huisje en kun je hier heerlijk genieten. Het ‘s ochtends naar je werk fietsen met het uitzicht op het Comomeer en de omliggende (nu besneeuwde) bergen is schitterend.

Gisteren was ik een uur eerder vrij, omdat ik 39 uur per week moet werken en ben ik samen met Maxx naar Gravedona gefietst. Heerlijk! Daar direct op z’n Italiaans een aperitivo genomen (Spritz) en genoten van de heerlijke hapjes op de bar.

Heerlijk, het Italiaanse leven! Ik blijf hier nog lekker genieten, ciao!

4 thoughts on “Mijn eerste week in Italië

    • Hi Hester,
      Dat moet ik zelf doen. Ik moet daarvoor een brief van mijn baas hebben, zelf een briefje schrijven dat ik hier woon en mijn aanvraag voor de residenza. Moet ik aankomende week regelen!
      x Anniek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *