Mijn eerste jaar in Italië!

Ik heb het (bijna) gehaald, op 5 april woon ik 1 jaar in Italië! Ja, veel mensen zeiden tegen mij, kijk nu eerst maar eens na een jaar of je er nog woont… Jahoor, ik ben nog steeds in Italië lieve mensen! En ik blijf hier ook nog lekker wonen: lekker eten, veel beter weer en je kunt hier heerlijk genieten. Al moet ik voor dit laatste iets meer tijd gaan maken.

Anniek BakkerMorgen, morgen, morgen

Het heeft even geduurd met een nieuwe blog. Natuurlijk zijn er in tussentijd duizenden dingen gebeurd, maar zoals het Italiaanse leven gaat: morgen, morgen, morgen. Andere projecten en natuurlijk het werk gingen voor, en zodoende kwam mijn blog op de laatste plaats. Natuurlijk geheel onterecht, dus ik pak dit jaar de draad weer op. Ik zal af en toe terugblikken op het eerste jaar, maar natuurlijk ook nieuwe ervaringen met jullie delen.

Terugblik op mijn eerste jaar Italië

 Inschrijven

In mijn vorige blog schreef ik over mijn inschrijving bij de gemeente. Officieel komt de gemeentelijke politie bij je thuis langs om te kijken of je ook echt woont waar je zegt waar je woont, voordat je officieel ingeschreven wordt. ‘Al’ na twee weken kon ik mijn papieren ophalen op het gemeentehuis, zonder een controle bij mij thuis te hebben gehad . Na navraag bleek dat de beste mannen in het blauw mij nooit thuis konden vinden, gezien ik altijd werkte wanneer zij werkten, en dus geloofden zij het wel. :)

Rijbewijs

Wanneer je in Italië gaat wonen, mag je ongeveer 6 maanden, of 1 jaar met je Nederlandse rijbewijs blijven rijden. Dus ik wilde na 5 maanden mijn Nederlandse rijbewijs gaan omzetten naar een Italiaans rijbewijs. Ik ben gaan informeren en kreeg te horen dat het mij al met al zo’n € 300,00 zou gaan kosten! Inmiddels heb ik een andere rijschool gevonden via Nederlandse vrienden (Bedankt Gert & Hester!). Hier heb ik alles voor slechts € 80,00 kunnen regelen. Natuurlijk heb ik wel een dikke maand op mijn nieuwe rijbewijs moeten wachten.

Werken

Mijn eerste half jaar heb ik gewerkt als manager van de wijnkelder in Domaso en tevens in de bediening bij Agriturismo Sorsasso. Daarnaast werkte ik natuurlijk ook steeds voor mijn eigen bedrijf AEsign en mijn eigen websites, waaronder Comomeeritalie.nl. Halverwege september 2012 hield mijn contract op en werd deze overgezet naar een contract bij TD Forge als Marketeer. TD Forge is een bedrijf in de staalindustrie en van dezelfde eigenaar als de Agriturismo en de wijnkelder. Mijn functie is in een jaar tijd enorm breed geworden: managen van de Antico Cantinone in Domaso, bedienen bij Agriturismo Sorsasso, grafische ontwerpen maken voor de krant en tijdschriften, de websites ontwerpen en onderhouden, social media en het uitvoeren van diverse marketing activiteiten. Ook dit contract is onlangs weer verlopen en nu ben ik weer terug bij contract nummer 1.

Inmiddels heb ik een jaarcontract gekregen en zal ik een jaar lang alles regelen voor Agriturismo Sorsasso! Daarnaast manage ik de wijnkelder ook dit jaar weer. Een enorme uitdaging met veel verantwoordelijkheid waar ik echt enorm veel zin in heb! We gaan nieuwe producten op de markt zetten, ik mag gaan helpen met het ontwikkelen van nieuwe gerechten (ik ben gek op Italiaans koken!) en het aanspreekpunt worden van de Domasino wijn!

Een nieuw project!

Logo VakantieComomeer.nlGenieten is iets wat ik het afgelopen jaar toch te weinig heb gedaan. Het jaar is om gevlogen met dingen regelen, papieren invullen, werken, werken en werken. Gelukkig is werken ook iets waar ik enorm van kan genieten… Zodoende is er een nieuw project geboren: www.vakantiecomomeer.nl. Dit project heb ik samen met Gert Meerveld opgezet en onze met van veel kennis van het Comomeer, goede contacten met de Italiaanse bevolking en het spreken van de taal, levert dit een super samenwerking op met een geweldig aanbod van vakantiehuizen en appartementen bij het Comomeer! Heb je hulp nodig voor jouw vakantie bij het Comomeer, dan helpen wij je graag!

 

Ik heb nu dus twee websites voor het comomeer! Comomeeritalie.nl is onafhankelijk en informatief met informatie over het gehele Comomeer en VakantieComomeer.nl helpt vakantiegangers direct online boeken. De informatie op deze website is veel praktischer ingericht op de belangrijkste zaken die je wilt weten voor je vakantie in een bepaald dorp.

Winter bij het Comomeer

Ik heb het najaar en de winter heerlijk van de zon kunnen genieten. Ik wist helemaal niet dat het najaar zo fijn kon zijn bij het Comomeer! Natuurlijk zijn er ook enkele koudere dagen en zelfs dagen met sneeuw geweest (prachtig!!), maar ik heb nog vaak even buiten van de zon kunnen genieten. Ik moet dus bekennen dat ik de winter bij het Comomeer ook gewoon geweldig vindt! Waar het in Nederland weken achtereen regent, heb ik hier top weer gehad!

 

Zoals je hierboven wel kunt lezen bevalt het leven hier in Italië mij wel. Ik ga lekker door met genieten en een mooi bestaan opbouwen hier in Italië! A presto!

Saluti, Anniek

 

4 thoughts on “Mijn eerste jaar in Italië!

 1. Hoi Anniek,
  Wat fijn dat je het zo naar je zin hebt in Italië.
  Jou hebt jouw Italiaanse droom waarheid gemaakt. Het zal voor Edwin en mij vrees ik een droom blijven. Onze harten liggen ook in Italië. Respect voor de doorzettingsvermogen. En wens jou alle goeds daar.

  Liefs uit een koud en besneeuwd Winschoten.

 2. Pingback: Mijn eerste jaar in Italië! – mijnitaliaansedroom.nl | goodthingsfromitaly

 3. Complimenten hoe je je emigratie hebt aangepakt,veel nuttige info ook.
  Ben zelf afgelopen augustus voor het eerst naar het Comomeer geweest,dankzij een tante die daar een appartement heeft,idd een schitterende omgeving!
  Ben inmiddels ook verliefd geworden op Italië,hoop over een jaartje of 2 ook voorgoed die kant op te gaan.Verder nog veel succes met al je ondernemingen daar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *