Een nieuwe start!

Inmiddels ben ik officieel alweer bijna twee jaar terug in Nederland. In deze twee jaar heb ik een compleet nieuwe start gemaakt. Ik werk als Sr. Inbound Marketing Consultant bij De Nieuwe Zaak in Zwolle, woon in een fantastisch appartement in Groningen met uitzicht op de Martinitoren en de Oosterhaven en geniet volop van mijn leven in Nederland. Spijt dat ik terug ben gegaan naar Nederland? Nee, nog geen moment! (Al mis ik mijn vrienden, de cultuur en het lekkere eten wel enorm!)

Maar… hoogste tijd voor een update!

Op Italiaanse snelheid met mijn ‘Nederlandse’ auto

In mijn vorige blogpost verwees ik al naar het proces van het importeren van mijn Italiaanse auto naar Nederland. Waar ik toen nog dacht dat dit op Nederlandse snelheid ging, bleek dit uiteindelijk toch op Italiaanse snelheid te gaan! De schuldige… de Belastingdienst!

Ik had de BPM-aangifte gedaan en deze tevens al betaald. Het wachten was op de Belastingdienst die aan het RDW akkoord moest geven voor de ontvangst van mijn betaling. Dit akkoord heeft welgeteld 3 weken op zich laten wachten, in plaats van de genoemde 4 werkdagen. Oh, en natuurlijk heb ik de Belastingdienst wel moeten bellen, zodat ze er wat vaart achter gingen zetten… Kortom, ik voelde me even terug in Italië… leuker kunnen ze het niet maken… de Belastingdienst!

Maar uiteindelijk is het toch gelukt en kreeg ik het kentekenbewijs opgestuurd. Hiermee heb ik direct een autoverzekering afgesloten en de garage gebeld voor het maken van de Nederlandse kentekenplaten. Garage Autocentrum Leek regelde nieuwe kentekenplaten (slechts € 35,00!) voor mij in slechts 1 dag, dus inmiddels rij ik volledig legaal in mijn nu Nederlandse auto! Ik moet nog wel wennen aan de Nederlandse snelheid op de wegen hier. In Italië rijd je in het algemeen gewoon de snelheid die de anderen rijden en wordt er niet zo gelet op een maximale snelheid. Wat dat betreft geef ik toch echt de voorkeur aan de Italiaanse snelheid! 😉

Baas in eigen huis!

Op 31 januari 2014 kreeg ik de sleutels van mijn nieuwe huis in Groningen en sinds zondag 23 februari 2014 woon ik er dan ook echt, inmiddels dus al dik 1,5 jaar. Nog elke dag geniet ik van dit fantastische appartement. Ik woon op slechts 4 minuten fietsen van het Centraal Station en de binnenstad en kijk uit op de Martinitoren en de Oosterhaven. Een top locatie dus!

Einde van mijn remigratie

Ik ben sinds zaterdag 22 februari 2014 volledig geremigreerd. Ik heb mijn laatste spullen uit Italië opgehaald en mijn appartement daar afgesloten en de sleutels ingeleverd. Mijn remigratie heeft dus 2 maanden geduurd en eigenlijk kan ik er niets negatiefs over zeggen. Ik heb het geluk gehad dat ik tijdelijk bij mijn ouders kon wonen en dat ik heel snel een nieuwe baan in Nederland had.

En nu… mijn Nederlandse droom?

Mijn Italiaanse droom is uitgekomen! Ik heb enorm genoten van mijn emigratie naar Italië en heb daar veel geleerd. Niet alleen over Italië en de Italiaanse cultuur, maar ook over mijzelf. En nu wil ik naast genieten van Nederland en carrière maken, ook andere landen gaan ontdekken! Zo wil ik nog graag naar: Cuba, Mexico, America (San Francisco & New York), Canada, IJsland, Noorwegen, Vietnam, Japan, Australië en China. (Dit lijstje gaat vast nog aangevuld worden!) Overigens ben ik ook nog niet uitgekeken op Italië hoor! Zo wil ik nog heel graag een keer naar Sardinië!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *